27.08.2007 tarihini not düşmüşüm tarifin yanına.Home tv duayenlerinden Tyler Florence'ye ait detaylı,şık,farklı bir tavuk yemeği...Yapmak 2010 yılına nasip oldu...
MALZEMELER:
Kişi başına yarım tavuk göğsü (1 tavuk göğsü enlemesine ikiye bölünüp biraz dövülecek,ben 8 kişilik sos malzemesinin miktarını yazacağım)
4-5 adet soyulup doğranmış domates
2 diş sarmısak (rendelenmiş)
1 küçük soğan (rendelenmiş)
1 kahve fincanı zeytinyağ
2-3 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kuru fesleğen
tuz
karabiber
1 kase ince kıyılmış çekirdeksiz siyah zeytin
1 tatlı kaşığı pul ya da toz kırmızı biber
Şinitzeller için:
1 çay fincanı un (tuz + karabiber ile harmanlanmış)
2 yumurta (3 yemek kaşığı süt + tuz +karabiber ile çırpılmış)
1 su bardağı galeta unu (çok ince kıyılmış biraz maydanoz + 3 yemek kaşığı rende tulum peyniri ile harmanlanmış)
*şinitzelleri kızartmak için 1 su bardağı çiçekyağ
*her bir tavuk göğsü için kalın birer dilim tost kaşarı
YAPILIŞI:Bir tencereye zeytinyağ konur,hafif ısınınca içine soğan + sarmısak eklenip biraz kavrulur.Tüm baharatlar + domates + zeytin eklenip yaklaşık yarım saat tüm malzemeler iyice yumuşayana kadar pişirilir,altı kapatılır ve defne yaprakları içinden alınıp atılır.Sos bir kenarda bekletilirken şinitzellik tavuk etleri sırasıyla, un + yumurta + galeta ununa bulanıp orta ateşte çiçekyağda kızartılır.Kızaran şinitzeller fırın tepsisine dizilir,sos her bir tavuğun üzerine paylaştırılır,önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dk.pişirilir.Tepsi fırından çıkartılır ve fırın kapatılır.Her bir tavuğun üzerine birer dilim peynir konup,sönmüş sıcak fırında bir kaç dk. peynir eritilir ve hiç bekletmeden sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder