Anneciğimin bire bir yaptığı haliyle....
MALZEMELER:
2 lt. süt
1 su bardağı pirinç (max.200 ml.lik,çok büyük olmayan bir su bardağını ölçü olarak kullanıyorum)
3 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
nişastayı inceltmek için; 1 kahve fincanı su
aroma için (arzuya göre; 2-3 yemek kaşığı gülsuyu ya da 3-4 adet dövülmüş sakız ya da 1/2 çay kaşığı toz safran)
üstüne serpmek için,toz tarçın
YAPILIŞI: Orta boy bir tencereye yıkanmış pirinç + 3 su bardağı su konur,kısık ateşte ara ara karıştırarak pirinçler lapa haline gelene kadar pişirilir (eğer az gelirse sonradan biraz daha su ilave edebilirsiniz) Büyük boy bir tencereye sütün tamamı + haşlanmış pirinç + şeker ilave edilir ve yine kısık ateşte bu karışım uzunca bir süre ara ara karıştırılarak pişirilir.Bir kaseye nişasta + su konur karıştırılır ve kaynamakta olan sütlacın içine dökülüp hızlı hızlı karıştırılarak 5 dk. daha kaynatılıp,sütlacın biraz ağırlaşması sağlanır.Kaselere paylaştırmadan önce , içine istenilen aroma ilave edilir,soğuduktan sonra üstüne tarçın serpilerek soğuk servis yapılır.