13 Temmuz 2010 Salı

İTALYAN SOSLU TAVUK




27.08.2007 tarihini not düşmüşüm tarifin yanına.Home tv duayenlerinden Tyler Florence'ye ait detaylı,şık,farklı bir tavuk yemeği...Yapmak 2010 yılına nasip oldu...




MALZEMELER:




Kişi başına yarım tavuk göğsü (1 tavuk göğsü enlemesine ikiye bölünüp biraz dövülecek,ben 8 kişilik sos malzemesinin miktarını yazacağım)




4-5 adet soyulup doğranmış domates


2 diş sarmısak (rendelenmiş)


1 küçük soğan (rendelenmiş)


1 kahve fincanı zeytinyağ


2-3 adet defne yaprağı


1 çay kaşığı kuru fesleğen


tuz


karabiber


1 kase ince kıyılmış çekirdeksiz siyah zeytin


1 tatlı kaşığı pul ya da toz kırmızı biber




Şinitzeller için:




1 çay fincanı un (tuz + karabiber ile harmanlanmış)


2 yumurta (3 yemek kaşığı süt + tuz +karabiber ile çırpılmış)


1 su bardağı galeta unu (çok ince kıyılmış biraz maydanoz + 3 yemek kaşığı rende tulum peyniri ile harmanlanmış)




*şinitzelleri kızartmak için 1 su bardağı çiçekyağ


*her bir tavuk göğsü için kalın birer dilim tost kaşarı




YAPILIŞI:Bir tencereye zeytinyağ konur,hafif ısınınca içine soğan + sarmısak eklenip biraz kavrulur.Tüm baharatlar + domates + zeytin eklenip yaklaşık yarım saat tüm malzemeler iyice yumuşayana kadar pişirilir,altı kapatılır ve defne yaprakları içinden alınıp atılır.Sos bir kenarda bekletilirken şinitzellik tavuk etleri sırasıyla, un + yumurta + galeta ununa bulanıp orta ateşte çiçekyağda kızartılır.Kızaran şinitzeller fırın tepsisine dizilir,sos her bir tavuğun üzerine paylaştırılır,önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dk.pişirilir.Tepsi fırından çıkartılır ve fırın kapatılır.Her bir tavuğun üzerine birer dilim peynir konup,sönmüş sıcak fırında bir kaç dk. peynir eritilir ve hiç bekletmeden sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder