MALZEMELER:
6 adet yufka
1 kg. ıspanak
1 kase zeytinyağ (sızma)
250 gr. rendelenmiş peynir (ezine)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2 adet kuru soğan (rendelenmiş)
YAPILIŞI:Ispanaklar iyice yıkandıktan sonra,kök kısımları atılır ve ince ince doğranarak,biraz ovulur ,yarım saat kadar suyunu salması için beklenir.Bu arada derin ve büyük bir kabın içersine soğan rendesi+peynir rendesi + suyu avuç içinde sıkılarak konmuş ıspanaklar + tuz + karabiber + kırmızı biber + 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ konulup , harmanlanarak iç hazırlanır.Her bir yufka ortadan ikiye bölünerek, yarım daire şeklinde 12 adet yufka elde edilir.Yufkanın düz tarafı kendimize bakacak şekilde masaya serilir,2 yemek kaşığı kadar zeytinyağ gezdirilir,uzun tarafına ıspanaklı iç düzgün bir şekilde yerleştirilip,mümkün olduğu kadar sıkı bir rulo yapılır,daha sonra da bu rulo kendi etrafında döndürülerek gül şekli verilir ve tepsiye yerleştirilir.Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır.Son olarak böreklerin üzerine fırça ile azar azar zeytinyağ sürülür, 180 derece (soğuk) fırında pişirilir.