Hamur Malzemeleri:
4 su bardağı un
1 yumurta
2 çay bardağı süt (ılık)
1 çay kaşığı tuz
50 gr.margarin (SANA hamur işi ,yumuşak)
2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
İç Malzemeler:
1 su bardağı dövülmüş fındık (ya da ceviz)
1/2 su bardağı marmelat (ben turunç marmelatı kullandım)
1 su bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
9-10 adet çok küçük doğranmış kayısı kurusu
Üzerine serpmek için pudra şekeri
YAPILIŞI:Un derince bir kabın içersine konur,ortası havuız gibi açılır ve hamur için gereken tüm malzemeler eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Düz bir zeminde , merdane ile dikdörtgen şeklinde açılır (çok ince olmasına gerek yok) Bu arada çukur bir kase içinde iç harç için gereken tüm malzemeler harmanlanır ve dikdörtgen şeklinde açılmış hamurun her tarafına bu malzeme yayılır.Hamurun uzun tarafından başlanarak dikkatlice rulo yapılır,kendi etrafında sarılır ve yağlanmış bir tepsiye yerleştirerek 45 dk. kadar bekletilir. (Eğer isterseniz hamuru rulo yaptıktan sonra kendi etrafında sarmadan ,ortası delik kek kalıbının içine de yerleştirebilirsiniz) 5 dk. önce 180 dercede ısıtılmaya başlanmış fırında pişirilir.Çıkardıktan sonra biraz soğuması beklenir ve üzerine bol pudra şekeri elenir. (ben pudra şekerinin içine 1 paket de vanilya ekleyip eledim)