Tarifin içinde sarmısak olmadığı için ,ister meze olarak,isterseniz kahvaltılık olarak tüketin (ben tercihimi mezeden yana kullanıyorum genellikle :))
MALZEMELER:
250 gr.rendelenmiş ezine peyniri
250 gr.süzme yoğurt (mümkünse güvenilir bir mandradan açık olarak alın,hazır paketlenmiş olanların tadı krema gibi oluyor)
2-3 adet yeşil biber (arzunuza göre acı veya tatlı,ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı biberiye
yeteri kadar sızma zeytinyağ
kavanoz
YAPILIŞI: Zeytinyağ dışındaki tüm malzemeleri , derin bir kap içersinde iyice yoğurun,yumurta büyüklüğünde toplar yaparak yuvarlayın ve bir kavanozun içine yerleştirin,son olarak tamamını kaplayacak kadar zeytinyağ ilave edip,buzdolabında 2 gün bekletip,1 hafta içinde tüketin.
2 yorum:
ezine peynirini fiyatı baya yüksek acaba normal beyaz peynirle aynı tadı tutturabilirmiyim.
Merhaba Eylem,
İlgine çok teşekkür ederim.Benim bu tip tariflerde genellikle ezine yi tercih etmemin sebebi;yağ oranının yüksek,aromasının da keskin olması ama elbette çok yağsız olmamak kaydıyla başka tür bir beyaz peynir de kullanabilirsin...
Yorum Gönder