3 Ekim 2009 Cumartesi

YOĞURTLU PANCAR EZME


Ben bu tarifi,bir arkadaşımdan alıp,uygulayana kadar ömrüm boyunca pancarın hiç bir türlüsünü tatmadım.(Hoş;bu tariften sonra da başka bir türlüsünü tatmaya niyetim yok ) Böylesi çok hoşuma gitti,tam rakı mezesi bence , deneyin derim...


MALZEMELER:

4 adet orta irilikte pancar(haşlandıktan sonra soyulup,rendelenmiş)

2 adet kuru soğan(rendelenmiş)

1/2 su bardağı zeytinyağ

3-4 diş sarmısak

1/2 kg.süzme yoğurt

tuz


YAPILIŞI:Derince bir tavaya konulan yağ kızdırılır ve rendelenmiş soğanlar pembelrştirilir,üzerine hemen rendelenmiş pancarlar ilave edilip ara ara karıştırılarak yaklaşık yarım saat hafif kavrulur,başka bir kaseye alınıp soğuması beklenir.İyice soğuduktan sonra tuz ve sarmısak ilave edilmiş süzme yoğurtla karıştırılıp,servis yapılır.

Hiç yorum yok: