26 Ekim 2009 Pazartesi

YOĞURTLU PEYNİR TURŞUSU


Tarifin içinde sarmısak olmadığı için ,ister meze olarak,isterseniz kahvaltılık olarak tüketin (ben tercihimi mezeden yana kullanıyorum genellikle :))


MALZEMELER:

250 gr.rendelenmiş ezine peyniri

250 gr.süzme yoğurt (mümkünse güvenilir bir mandradan açık olarak alın,hazır paketlenmiş olanların tadı krema gibi oluyor)

2-3 adet yeşil biber (arzunuza göre acı veya tatlı,ince doğranmış)

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı biberiye

yeteri kadar sızma zeytinyağ

kavanoz


YAPILIŞI: Zeytinyağ dışındaki tüm malzemeleri , derin bir kap içersinde iyice yoğurun,yumurta büyüklüğünde toplar yaparak yuvarlayın ve bir kavanozun içine yerleştirin,son olarak tamamını kaplayacak kadar zeytinyağ ilave edip,buzdolabında 2 gün bekletip,1 hafta içinde tüketin.

2 yorum:

  1. ezine peynirini fiyatı baya yüksek acaba normal beyaz peynirle aynı tadı tutturabilirmiyim.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Eylem,
    İlgine çok teşekkür ederim.Benim bu tip tariflerde genellikle ezine yi tercih etmemin sebebi;yağ oranının yüksek,aromasının da keskin olması ama elbette çok yağsız olmamak kaydıyla başka tür bir beyaz peynir de kullanabilirsin...

    YanıtlaSil