Kutsal patates,sen hangi yemeğin içine girersen gir,lezzeti ,varlığından ötürü bin misli artar....
MALZEMELER:
200 gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
tuz
İÇ MALZEMELER:
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çorba kaşığı biber salçası
4 adet haşlanmış patates (rendelenmiş)
tuz
karabiber
kimyon
YAPILIŞI:Soğan rendelenir ve 1 çay bardağı zeytinyağda hafif pembeleştirilir.Ardından haşlanmış patatesler rendelenip soğana ilave edilir,bir-iki dk. pişirildikten sonra , salça + baharatlar + tuz ilave edilip iyice karıştırılır ve ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır.Derin bir kabın içersine margarin + bir çay bardağı yoğurt + yumurtalar (bir tanesinin sarısı böreklerin üzerine sürmek için ayrılacak) konup mikser ile iyice karışana kadar çırpılır.Bu karışıma azar azar un + tuz + kabartma tozu ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamur üç eşit parçaya bölünür,her bir beze merdane ile 1 cm. kalınlığında açılır,patatesli harç da üçe bölünüp , açılmış yufkaların üzerine yayılır ve hamurlar rulo yapılır.Üç parmak kalınlığında doğranıp, önceden yağlı kağıt serilmiş tepsiye diklemesine dizilir,üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder