23 Temmuz 2009 Perşembe

PATATESLİ ÇÖREK


Kutsal patates,sen hangi yemeğin içine girersen gir,lezzeti ,varlığından ötürü bin misli artar....


MALZEMELER:

200 gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin

1 çay bardağı yoğurt

2 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

aldığı kadar un

tuz


İÇ MALZEMELER:

1 adet kuru soğan

1 çay bardağı zeytinyağ

1 çorba kaşığı biber salçası

4 adet haşlanmış patates (rendelenmiş)

tuz

karabiber

kimyon


YAPILIŞI:Soğan rendelenir ve 1 çay bardağı zeytinyağda hafif pembeleştirilir.Ardından haşlanmış patatesler rendelenip soğana ilave edilir,bir-iki dk. pişirildikten sonra , salça + baharatlar + tuz ilave edilip iyice karıştırılır ve ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır.Derin bir kabın içersine margarin + bir çay bardağı yoğurt + yumurtalar (bir tanesinin sarısı böreklerin üzerine sürmek için ayrılacak) konup mikser ile iyice karışana kadar çırpılır.Bu karışıma azar azar un + tuz + kabartma tozu ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamur üç eşit parçaya bölünür,her bir beze merdane ile 1 cm. kalınlığında açılır,patatesli harç da üçe bölünüp , açılmış yufkaların üzerine yayılır ve hamurlar rulo yapılır.Üç parmak kalınlığında doğranıp, önceden yağlı kağıt serilmiş tepsiye diklemesine dizilir,üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder