27 Haziran 2009 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ EZMESİ


Tarif;meşhuuurrr GÖNÜL CANDAŞ'ın "BEREKETLİ OLSUN" kitabından....


MALZEMELER:

1/2 kg. rendelenmiş havuç

1/2 su bardağı zeytinyağ

2 adet rendelenmiş kuru soğan

1/2 kg. süzme yoğurt

3-4 diş ezilmiş sarmısak

tuz

arzu edilirse süslemek için bir kaç maydanoz yaprağı.
YAPILIŞI:Yayvan bir tencereye zeytinyağ konur, hafif kızınca önce soğan biraz pembeleştirilir , daha sonra rendelenmiş havuç ilave edilip, ara ara karıştırılıp , kapak kapalı olarak iyice pişirilir.Soğuyunca sarmısaklı süzme yoğurt ile iyice harmanlanır ve yayvan bir tabağa alınıp maydanoz ile süslenip, servis yapılır.


Hiç yorum yok: