Tarif;meşhuuurrr GÖNÜL CANDAŞ'ın "BEREKETLİ OLSUN" kitabından....
MALZEMELER:
1/2 kg. rendelenmiş havuç
1/2 su bardağı zeytinyağ
2 adet rendelenmiş kuru soğan
1/2 kg. süzme yoğurt
3-4 diş ezilmiş sarmısak
tuz
arzu edilirse süslemek için bir kaç maydanoz yaprağı.
YAPILIŞI:Yayvan bir tencereye zeytinyağ konur, hafif kızınca önce soğan biraz pembeleştirilir , daha sonra rendelenmiş havuç ilave edilip, ara ara karıştırılıp , kapak kapalı olarak iyice pişirilir.Soğuyunca sarmısaklı süzme yoğurt ile iyice harmanlanır ve yayvan bir tabağa alınıp maydanoz ile süslenip, servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder