Özellikle,tavuk yada dana şinitzel,hamburger yanında servis etmeniz için ısrarla ama ısrarla öneriyorum..
MALZEMELER:
1 adet küçük beyaz lahana
2 adet havuç (rendelenmiş)
1 kase tepeleme mayonez
tuz
2 yemek kaşığı kuş üzümü
tuz
çay kaşığının ucu ile karabiber
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI:Lahananın dış yaprakları temizlendikten sonra 4 e bölünür ve ince ince kıyılır , ovularak yıkanır ve 10-15 dk su içinde bekletilir.Daha sonra el ile iyice sıkılarak derin bir kaseye alınır,üzerine rendelenmiş havuç eklenir, kuş üzümleri yaklaşık 5 dk sıcak su içinde bekletilir daha sonra iyice sıkılarak diğer tüm malzemeler ile kasede ki lahana ve havuçların üzerine ilave edilir ve güzelce karıştırılarak harmanlanır.
*Aynı gün içinde tüketmenizi,bekletmemenizi tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder