2 Mayıs 2011 Pazartesi

SOĞANLI FRANSIZ EKMEĞİ

Kuzin Selen in yoğun ısrar ve istekleri üzerine...

MALZEMELER:

1 su bardağı süt (200 ml.)
1/2 su bardağı su (100 ml.)
1,5 paket Dr.Oetket instant maya
4 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 su bardağı zeytinyağ
1 çorba kaşığı sirke 4 su bardağı un

ARA MALZEMELER:

2 adet orta boy kuru soğan (küçük doğranmış)
4-5 diş sarmısak(küçük doğranmış)
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı  margarin (SANA tereyağ lezzeti kullandım)

YAPILIŞI:Derin bir yoğurma kabının içine öncelikle ılık süt+su+maya+toz şeker konularak yaklaşık 10dk. bekletilir.Daha sonra tuz+ sirke + zeytinyağ + un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.(her ihtimale karşı unu azar azar ilave edin) Hamur bir kaç saat bekletilerek iyice kabarması sağlanır.Bu arada 2 kaşık margarin bir tavada eritilir + soğan +sarmısak + maydanoz ilave edilip biraz kavrulur.Kabaran hamur geniş bir tezgah üstüne alınıp merdane ile 1cm. kalınlığında açılır içine biraz daha margarin sürülerek soğanlı harç yayılır ve rulo biçiminde sarılır.Ters çevrilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir ve hamurun tekrar kabarması için en az 1 saat daha beklenir.260 derece (fırının ısısının bu kadar sıcak olması gerekiyor) ekmeğin üzeri altın sarısı olana kadar pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz ekmeğin üzerine bir fırça yardımı ile yumuşak tereyağ sürülüp,biraz ılınınca dilimler halinde kesilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: