Yaz başında yapmıştım,ben bile çok beğendim...
MALZEMELER:
Üst malzeme:
1/2 kg. vişne
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Hamur malzemeleri:
125 gr.oda sıcaklığında margarin (SANA hamur işi kullandım)
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema malzemeleri:
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
YAPILIŞI: Öncelikle nişasta + çekirdekleri çıkartılmış vişneler + toz şeker bir tencerede karıştırılır,bir-iki taşım kaynatılıp soğumaya bırakılır.Derin bir yoğurma kabına; margarin + pudra şekeri + yumurta sarısı konur ve karıştırılır.Ardından un + vanilya + kabartma tozu eklenir ve özleşene kadar hamur yoğrulur.Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kalıba bu hamur düzgünce yayılır. (içine krema ve vişneler yayılacağı için kalıbın kenarlarına doğru hamuru biraz yükseltin) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Bu arada bir tencereye krema malzemeleri alınır,bir çırpma teli ile sürekli karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir.Pişen tart hamuru kalıptan bir servis tabağına alınır,üzerine biraz ılınmış olan krema yayılır ve düzeltilir.En son olarak nişastalı vişneler yayılır ve biraz soğuttuktan sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder