Handuşcum,bir sonraki davetinde (mesela deniz ürünleri sunmayı tercih ettiğinde) yapman için...Senin için bu tarif.Eh,İstanbul a geldiğimde de o müthiş balkonunda yapar , tüketiriz buzzzzz gibi Efesler eşliğinde :)))
MALZEMELER:
1/2 kg.temizlenmiş iç midye (ben dondurulmuş kullandım)
Midyelerin kızartma sosu malzemeleri:
1 su bardağı un
2 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
2 çorba kaşığı margarin (yumuşak)
1 su bardağı bira
tuz
Kızartmak için :
1 su bardağı çiçekyağ
Midyeleri bulamak için :
1 su bardağı un
YAPILIŞI:Derince bir kaseye un + bira + margarin + 2 yumurta sarısı + tuz konur ve mikser yardımı ile boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Ayrı bir kapta yumurta beyazları çırpılarak kar haline getirilir ve biralı hamurla karıştırılır.Midyeler (eğer benim gibi dondurulmuş kullanıyorsanız tamamen çözülüp yumuşamış olması lazım) önce una , daha sonra biralı bulamaca batırılıp kızgın yağda kızartılır.
TARATOR:
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı bayat ekmek içi
1/2 su bardağı mayonez
2 diş sarmısak
1/2 limon suyu
2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt
tuz
*tüm malzemeler,bir robot yardımıyla yüksek devirde kıyılarak macun kıvamına getirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder