26 Mart 2010 Cuma

KREMALI TAVUK


Meltem'cim,kulakların çınlasın canım arkadaşım,senin tarifin....(Bu yıl ikimiz için de anneler günü çok zor,çok acı....)


MALZEMELER:

2 adet tavuk bonfile

1 yemek kaşığı tereyağ (tepeleme)

1 kutu krema (200 ml.)

1 çay bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı kaşar rendesi

tuz

karabiber

1 çorba kaşığı limon suyu


YAPILIŞI:İri kuşbaşı parçalar halinde doğranan tavuk etlerini,teflon bir tavada tereyağ ile birlikte hafif kavurun (tereyağın yanmasını önlemek için ara ara karıştırarak ve orta ateşte).Pişen tavuk etlerinin üzereine kremanın tamamını dökün ve kısık ateşte karıştırarak biraz daha pişirin.Bir çay bardağı sütün içine karıştırılmış un + tuz +limon suyu+ karabiberi de ilave edip bir taşım daha pişirin ve son olarak bu karışımı bir fırın tepsisine yayıp,üzerine kaşar rendesi serpip önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip ,hafif kızarana kadar pişirin,sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: