17 Mart 2010 Çarşamba

DEREOTLU PİLAV


MALZEMELER:

2 su bardağı pirinç (ABC baldo kullandım)

2 yemek kaşığı tereyağ (tepeleme)

2 yemek kaşığı kuş üzümü (en az 1 saat önce kaynar suya konulmuş)

1 avuç ince kıyılmış dereotu

tuz

karabiber

2,5 su bardağı su (etsuyu da olabilir)


YAPILIŞI:Yayvan bir tencereye tereyağ konur ve kısık ateşte yakmadan eritilir. 2,5 su bardağı su + tuz + karabiber eklenir suyun kaynaması beklenir . Bu arada pirinç bir süzgüde güzelce yıkanır ve süzdürülür. (ben kesinlikle pirinci önceden sıcak suyla ıslatmam ya da kavurmam) Tenceredeki su kaynayınca pirinç + süzülmüş kuşüzümleri eklenir ve tencerenin altı hemen kısılarak ağır ateşte pilavın pişmesi beklenir.Pilav suyunu çekince ,ocak kapatılır,ince kıyılmış dereotu eklenip,karıştırılır,pilav 5 dk. kadar demlendikten sonra sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok: