Bu tarif birincisi,az sonra da ikincisi gelecek.Ben hangisi tercih edilir bilemedim.Her ikisi de o kadar lezzetli,o kadar güzel ki...
MALZEMELER:
2 adet tavuk göğsü
1 orta boy soğan
1 kase mayonez (yaklaşık 200 gr.)
1 kase süzme yoğurt (yaklaşık 200 gr.)
200 gr kornişon turşu
1 küçük demet dereotu
1 avuç ceviz (iri dövülmüş)
tuz
YAPILIŞI:Tavuk göğüsleri,2 bardak su + 1 bütün soğan ile iyice yumuşayana kadar haşlanır,soğan atılır.Haşlanan tavuk küçük parçalar halinde didiklenir.Derin bir kaseye kornişon turşular küçük küçük zar halinde doğranır + dereotu çok ince kıyılır + didiklenmiş tavuk etleri + bir avuç iri dövülmüş ceviz + mayonez + süzme yoğurt + tuz ilave edilip,tüm malzeme iyice harmanlanır,yayvan bir tabağa alınıp,arzu edilirse ceviz ile süslenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder