3 Ekim 2009 Cumartesi

SOSİSLİ PATATES SUFLE


Gülaycııımmm,canım arkadaşım,(1 hafta gecikme ile) tarifin hazır hayatım,çok öptüm seni...A, bu arada hong kong nakliyesi tamam,uğra hayatım bir ara :))


MALZEMELER:

1,5 kg.patates

tuz + karabiber

2 yumurta sarısı

1 yumurta

60 gr. tereyağ

100 gr + 100 gr taze kaşar peyniri (rendelenmiş)

2-3 yemek kaşığı galeta unu

200 gr sosis (halka halka doğranıp,1 tatlı kaşığı margarin + 1 tatlı kaşığı biber salçası + 1 fincan su ile pişirilmiş)


YAPILIŞI:Patatesler üzerlerini kaplayacak kadar bol su ile iyice yumuşayıp, çatlayana kadar haşlanır.Henüz sıcakken kabukları soyulur ve iyice ezilerek püre haline getirilir.Yumurta sarıları + yumurta + tuz + karabiber + tereyağ + 100 gr kaşar rendesi ilave edilir ,tüm malzeme iyice ezilir.Tabanı düz bir kek kalıbının ( ya da teflon tepsinin) içine önce yağlı kağıt döşenir,bir kaç kaşık sıvı yağ ile yağlanır ve bol galeta unu serpilir.Patatesli malzemenin yarısı kalıba yerleştirilir el ile sıkı sıkı bastırılır, salçalı sosisler yerleştirilip , kalan 100 gr. kaşar rendesi de serpildikten sonra,kalan patatesli malzeme yerleştirilip, el ile bastırılıp , üzeri düzeltilir.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dk. kadar pişirilip,hemen kalıptan çıkarılıp, mutlaka sıcak servis yapılır.(Oldukça yumuşak ve yapışkan bir malzeme olduğu için kalıptan çıkarmadan önce mutlaka bir bıçak ile hafifçe suflenin kenarlarını açın ve kesinlikle yağlı kağıt kullanmadan yapmayın.Sonuç, yıllar önce bir kere de olsa benim için hüsran olmuştu ! )


Hiç yorum yok: