Şimdi,her ne kadar "mücver" denince ilk akla gelen "kabak mücver" olsa da , ben bu tarifi bazen kabak, bazen de patates ile yapıyorum.Her iki şekli de birbirinden güzel....
MALZEMELER:
3 orta boy kabak (ya da 3 orta boy patates)
3 adet yumurta
100 gr. rendelenmiş beyaz peynir (ya da tulum peyniri)
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
(kabak kullanılıyorsa) 1/2 demet ince kıyılmış nane (ya da 1 tatlı kaşığı kuru nane)
tuz
karabiber
3 yemek kaşığı un
1 büyük rendelenmiş kuru soğan
kızartmak için ayçiçek yağı (ya da riviera zeytinyağ)
servis için; arzu edilirse sarmısaklı yoğurt
YAPILIŞI: Kabak (ya da patates) rendenin en ince tarafı ile rendelendikten sonra,sıvıyağ dışındaki tüm malzemeler ilave edilip , bir çatal yardımı ile iyice karıştırılıp bulamaç haline getirilir ve bir kaşık yardımı ile tavadaki kızgın yağa birer parmak aralıklarla dökülüp her iki yüzü de nar gibi kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder