MALZEMELER:
400 gr. (yaklaşık 8 yaprak) hazır milföy hamuru
1 su bardağı toz badem
4 çorba kaşığı toz şeker
2 adet yumurta akı
ŞURUP İÇİN:
6 kahve fincanı toz şeker
4 çay bardağı su
1 adet limonun suyu
SÜSLEMEK İÇİN:
İnce çekilmiş antep fıstığı
YAPILIŞI:Derin bir kap içinde toz badem + şeker + yumurta akları karıştırılır.Milföy hamurları yaklaşık 2 mm.kalınlığında inceltilir,içlerine bademli karışım paylaştırılarak yayılır ve hamurlar rulo biçiminde sarılır.Bu şekilde 45 dk. kadar bekletilir.Bu sırada şurup için, su ve toz şeker kaynatılır,içine limon suyu ilave edilip,bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Dinlenmiş olan rulolar küçük dilimler halinde kesilir,orta derecedeki fırında üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 40 dk.) pişirilir.Fırında çıkan tatlıların üzerine şurup dökülür ve soğumaya bırakılır,soğuduktan sonra üzerleri antep fıstığı ile süslenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder