Zaman zaman (amaa çok nadir zaman zaman) canım kremalı pasta ister fakat,çok hafif bir krema olacak, yağ nerdeyse hiç olmayacak, görünümü de , tadı da insanın içini açacak,ferahlık verecek,yazın en sıcak günde dahi yense bir ağırlığa sebep olmayacak...Ve elbette yılda en fazla bir kez , 1 dilim olmak kaydıyla yenecek...B u kadar katı koşullar öne sürdükten sonra tarife geçebilirim artık :))
MALZEMELER:
5 yumurta
6 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un
1 kahve kaşığı kabartma tozu
KREMA:
500 ml süt
1/2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta (mısır)
6 yemek kaşığı şeker
limon rendesi
2 orta boy muz
YAPILIŞI: Yumurta + toz şeker kabarana kadar orta hız devir ile mikserle çırpılır.Un + kabartma tozu ilave edilir ve bir süre daha çırpılır.Büyük boy fırın tepsisine pişrme kağıdı serilir (ben bu aşamada yine de biraz mısırözü yağı sürüyorum kağıdın üzerine) Hamur karışımı kağıdın üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış (çok kızgın olmasın fırın) fırında 175 derecede 10-15 dk. pişirilir.Çıkar çıkmaz kağıt ile beraber sıkı bir rulo yapılır ve üzerine nemli bir bez örtülerek bir kenarda bekletilir.Bu arada ; süt + un + nişasta + şeker + limon rendesi bir çırpma teli yardımı ile muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Kek açılır,kağıttan ayrılır ve muhallebinin yarısı sıcak sıcak kekin üzerine dökülüp spatula ile yayılır , ortaya uzunlamasına iki adet soyulmuş muz yerleştirilir ve kek tekrar olabildiğinde sıkı bir şekilde rulo yapılır.Kalan muhallbebi kekin üzerine gezdirilir, yayılır.Soğuyunca , servis etmeden üzerine bol hindistan cevizi serpilir ve soğuk servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder