28 Kasım 2007 Çarşamba

İSLİM KEBABI


Yine son derece haşmetli, yine varlığı çok eskilere dayanan bir osmanlı yemeği.Saltanat sofralarının vazgeçilmezi....

MALZEMELER:

600 gr. kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)

1 kg kemer patlıcan (alacalı soyulup,uzun dilimlenecek)

1/2 kg domates

1 orta boy kuru soğan(çok küçük doğranmış)

4 adet dolmalık biber tuz

karabiber

125 gr margarin
kızartmak için sıvıyağ
kürdan
su


YAPILIŞI:Margarin küçük bir tencereye konur ve eritilir , soğanlar ilave edilip biraz sarartılır.Daha sonra etler ilave edilir hafif kavrulup kendi suyunu salıp çekene kadar pişirilir.Domatesler soyulur,kuşbaşı doğranır,tuz ve su ile beraber ete ilave edilir,etler iyice yumuşayana kadar pişirilir.Daha sonrasında etler suyu süzülüp ayrı bir kaba alınır.Alacalı soyulup tuzlu suda en az yarım saat bekletilip kurulanan patlıcanlar kızgın yağda kızartılır.Ölçü olarak küçük bir kase alınır her birine 3 er patlıcan yıldız şeklinde yerleştirilip fazlalıkları kasenin kenarlarından sarkıtılır,ortalarına 1 er kaşık et konup patlıcanlar ortaya toplanır ve kase bir fırın tepsisine ters çevrilerek öbekler oluşturulur.Üstlerine 1 er kalın dilim domates ve yarım kesilmiş biber konulup kürdan saplanır.Etin pişme sosu patlıcan öbeklerinin üzerine gezdirilip 15-20 dk kadar kızgın fırında pişirilip sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok: