Eskişehir'de öğrenci iken teyzem Gediz'in bir yemek daveti için uyguladığı bu sıcak kanepe inanılmaz hoşuma gitmişti.Çok uzun zamandır yapmadığımı hatta unuttuğumu farkettim.Sanırım bayramda misafirlerim için hoş bir lezzet farkı yaratacak...
MALZEMELER:
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
5 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı ketçap
1 kahve fincanı süt
birer tutam; karabiber,kekik,tuz,pul biber
10 dilim tost ekmeği
YAPILIŞI:
Tost ekmeği dışındaki tüm malzemeler derin bir kase içersinde karıştırılır.Her bir dilimin üzerine yaklaşık bir yemek kaşığı kadar sürülür,önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5-10 dk üzerleri hafif kızarıp, kabuk bağlayıncaya kadar tutulup sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder