4 Ekim 2007 Perşembe

MISIR UNUNDA KIZARMIŞ TAVUK LOKMALARI


Finali yine çok sevdiğim bir başka tavuk yemeği ile yapmak istedim.Adana'da yaşadığım yıllarda aynı okulda çalıştığımız sevgili arkadaşım Funda'da konuk olduğum bir gün yapmıştı bana bu tavuk yemeğini.Son derece pratik kolay bir tarif.Yanında pilav ve salata ile de çok güzel gidiyor.Ayrıca minik bir dip not daha;çocuklar bu tavuk çeşidine bayılıyor.En azından benim süs biberi çok seviyor...

MALZEMELER:

2 tavuk göğsü (dilerseniz küçük bagetlerden de kullanabilirsiniz)

1 su bardağı mısır unu

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:Tavukları bir tencereye üzerlerini örtecek kadar su ile birlikte koyup yaklaşık 30 dk haşlayın.Temiz bir yüzey üzerinde mısır unu , tuz ve karabiberi harmanlayın.Soğuyan tavukları büyük lokmalar halinde doğrayın (eğer baget kullanıyorsanız bagetleri kemikli haliyle kullanın,parçalara ayırmayın)mısır ununa her tarafını bulayıp,bol miktarda kızgın yağda iyice çıtır bir görünüm alana kadar kızartıp , sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: