24 Ağustos 2007 Cuma

TAVUKLU BÖREK


Veee bugün sabah yaptığım sizlere belki de farklı gelebilecek bir tavuklu börek tarifi.Bu tarif çok sevdiğim latife teyzem yıllar önce vermişti.Yıllardır da sık sık yaparız aile sofralarımızın değişmez gelenekleri arasına girmiştir bile.Teşekkürler latiş'ciimm ve bu arada çok özledim artık gelin de görüşelim...


MALZEMELER:

6 adet yufka

1 orta büyüklükte tavuk

3 büyük soğan

1 paket margarin (ben sürekli klasik sana kullanıyorum çok daha çıtır çıtır oluyor)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pulbiber


YAPILIŞI:

Tavuk ve soyulup dörde bölünen soğanlar bir tencereye üstlerini örtecek kasar su ilavesi ile birlikte konur ve pişmeye bırakılır.Tavuk iyice haşlandıktan sonra derin bir kap içersine didilir.Haşlanmış soğanlarda suyu iyice süzülerek tavukların üzerine konur,tüm baharatlar da eklenir ve bu harç iyiye harmanlanır.Bir tavada margarin hafif ateşte eritilir.Tezgaha ilk yufka serilir bir fırça yardımı ile hertarafına erimiş margarin sürülür.İkinci yufkada üzerine serilir ve onun da üzerine margarin sürülür.Daha sonra bu iki yufka sigara böreği için kesilir gibi 8 parçaya bölünür.Geniş taraflarına tavuklu harç konur ve kalın sigara böreği şeklinde sarılır,yağlanmış bir tepsiye dizilir.Kalan 4 yufka da ikili olarak aynı işlemlerden geçirilir,son olarak üstlerine bir yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri iyice kızarana dek pişirilir.

Hiç yorum yok: