20 Eylül 2010 Pazartesi

KAŞARLI,PÜRELİ BİFTEK


Yaşasın,okul açıldı,sonbahar geldi,kışa az kaldı,enerjinin dönüşü bu benim için.Uyuşturan,sevmediğim yaz mevsiminin bitişi....


MALZEMELER: (4 kişilik)


4 büyük parça biftek

3-4 yemek kaşığı zeytinyağ (riviera)

4 adet orta boy patates (haşlanmış)

350-400 ml. süt

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

150-200 gr. taze kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağ (tepeleme)


YAPILIŞI:Geniş bir tavaya zeytinyağ konur ve hafif kızınca bifteklerin altı,üstü güzelce kızartılır.Ocak biraz kısılır,tavanın üzerine bir kapak kapatılır ve bifteklerin kendi suyunu salıp, çekinceye kadar pişmesi beklenir (bu aşamada ben,biftekler suyunu çekince biraz daha su ilave ettim ,iyice yumuşak olması için) Pişen biftekler bir fırın kabına yerleştirilir,üzerlerine biraz tuz ve karabiber serpilir.Orta boy bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ konur,erimeden üzerine haşlanıp ezilmiş patatesler ilave edilir ve kısık ateşte karıştırarak yağ ve patatesler iyice birbirine yedirilir.Soğuk süt yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılıp püre haline getirilir.Hazırlanan püre etlerin üzerini kaplayacak şekilde yerleştirilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dk.pişirilir.En son üzerlerine bol kaşar rendesi ilave edilip,sönmüş sıcak fırında 3-5 dk. kadar peynirin erimesi sağlanıp,bekletmeden sıcak servis yapılır.


*Bazen,peyniri rendelemek yerine,kalın büyük dilimler halinde de yerleştiriyorum,bu şekilde de çok lezzetli ve yoğun bir tat yakalanabiliyor.Hatta her zaman kaşar kullanmak zorunda değilsiniz,bir kere de PINAR dilimli burger peyniri ile deneyin...


*Bu tarifi,biftek yerine tavuk göğüs eti ile de uygulayabilirsiniz.


Hiç yorum yok: