13 Temmuz 2010 Salı

BÖRÜLCE SALATASI


Ben sevmem,babam çok sever.....


MALZEMELER:


1/2 kg.taze börülce

5-6 diş ezilmiş sarmısak

2 adet limonun suyu

1/2 çay bardağı sızma zeytinyağ

tuz


YAPILIŞI:Börülceler el ile kırılarak ayıklanır.Bir tencereye bol su + tuz konur,kaynayınca börülceler içine aktarılır ve en az yarım saat (börülcenin tazeliğne göre daha fazla da sürebilir) kuvvetli ateşte haşlanır.İyice süzülen börülceler servis yapılacak kaba alınır.Bir kase içinde limonların suyu + zeytinyağ + ezilmiş sarmısaklar + tuz çırpılır ve börülcelerin üzerine gezdirilir. Bir kaç saat dinlendirildikten sonra soğuk servis yapılır.

Hiç yorum yok: