13 Temmuz 2010 Salı

MUTABBELLE


İsim tuhaf gelse de,aslında çok iyi bildiğimiz patlıcan salatasının (ya da biz Manisa lıların tabiri ile "gömme"nin) farklı,ama çok lezzetli bir versiyonu,tam rakı mezesi....


MALZEMELER:


3-4 adet büyük bostan patlıcan

4-5 diş dövülmüş sarmısak

1/2 kg.süzme yoğurt

tuz

1 avuç tuzlu antep fıstığı (temizlenmiş,hatta mümkün olduğu kadar iç kabuklarından da arındırılmış)

1/2 su bardağı sızma zeytinyağ

1 tatlı kaşığı pul biber


YAPILIŞI:Ocakta közlenen patlıcanların kabukları temizlenir,derin bir kaba alınıp bıçakla kıyılır ve soğuması beklenir.Bu arada ezilmiş (ya da rendelenmiş) sarmısaklar + tuz + süzme yoğurt harmanlanıp,soğumuş olan patlıcan ezmesine karıştırılır.Servis yapılacak kaba aktarılan bu malzemenin üzeri için; bir tavaya zeytinyağ konur,hafif kızınca temizlenmiş antep fıstıkları eklenip kavrulmaya başlanır.Ocaktan indirmeden 1 dk.kadar önce pul biber eklenip karıştırılır. Fıstıklı yağ soğuduktan sonra patlıcan ezmesinin üzerine yayılır.

Hiç yorum yok: