Follow by Email

13 Temmuz 2010 Salı

MUTABBELLE


İsim tuhaf gelse de,aslında çok iyi bildiğimiz patlıcan salatasının (ya da biz Manisa lıların tabiri ile "gömme"nin) farklı,ama çok lezzetli bir versiyonu,tam rakı mezesi....


MALZEMELER:


3-4 adet büyük bostan patlıcan

4-5 diş dövülmüş sarmısak

1/2 kg.süzme yoğurt

tuz

1 avuç tuzlu antep fıstığı (temizlenmiş,hatta mümkün olduğu kadar iç kabuklarından da arındırılmış)

1/2 su bardağı sızma zeytinyağ

1 tatlı kaşığı pul biber


YAPILIŞI:Ocakta közlenen patlıcanların kabukları temizlenir,derin bir kaba alınıp bıçakla kıyılır ve soğuması beklenir.Bu arada ezilmiş (ya da rendelenmiş) sarmısaklar + tuz + süzme yoğurt harmanlanıp,soğumuş olan patlıcan ezmesine karıştırılır.Servis yapılacak kaba aktarılan bu malzemenin üzeri için; bir tavaya zeytinyağ konur,hafif kızınca temizlenmiş antep fıstıkları eklenip kavrulmaya başlanır.Ocaktan indirmeden 1 dk.kadar önce pul biber eklenip karıştırılır. Fıstıklı yağ soğuduktan sonra patlıcan ezmesinin üzerine yayılır.

Hiç yorum yok: