2 Nisan 2010 Cuma

SALAMURA YAPRAK


Rahmetli annecim yaprakları ya birkaç tane üst üste koyup,sarıp (kuru olarak) kavanozlara dizerdi ya da buzdolabı poşetlerine yerleştirip buzlukta muhafaza ederdi.Ancak bu yöntemlerde yapraklar zamanla çok sertleştiği ve karardığı için benim tercihim hep (anneannemin usulü) salamuradan yana olmuştur. Size tavsiyem ilk çıkan taze yapraklardan bu salamurayı yapmanız,zamanı geçirmemeniz...


MALZEMELER:


10 kg.taze asma yaprağı (amaa EGE yaprağı:))

4-5 yemek kaşığı kaya tuzu (tepeleme)

3 litre su

kavanoz


YAPILIŞI: Tuz + su kaynatılıp soğutulur.Kavanoza sıkıca bastırılan yaprakların üstüne tuzlu su dökülür,kapak kapatılır.Ertesi gün yapraklar tekrar iyice bastırılır,kalan boşluğa tekrar tuzlu su doldurulur,üstüne temiz bir ağırlık konur.



Hiç yorum yok: