23 Temmuz 2009 Perşembe

LOKUMLU BÖREK


Yeni dostlara,yeni tarifler .....


MALZEMELER:


300 gr. lokum (ben güllü lokum kullandım)

200 gr krem şanti

375 gr. un

125 gr.margarin (oda ısısında yumuşamış SANA Hamurişi)

bir fiske tuz

üzerine serpmek için pudra şekeri


YAPILIŞI:Margarin + toz halinde krem şanti + tuz + un , iyice özleşene kadar yoğrulur (biraz uzun sürüyor) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve el ile yarım santim kalınlığında açılır , içlerine 4-5 adet (benim kullandığım lokumlar küçüktü,eğer elinizde büyük parça lokumlar varsa öncelikle onları küp küp doğramanız gerekir) lokum konularak yarım ay şeklinde kapatılır,kenarları bir fincan tabağı ile kesilerek alınır.Börekler yağlı kağıt serilen bir tapsiye dizilir,önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstleri pembeleşene kadar pişirilir,biraz soğuyunca üzerlerine bol pudra şekeri elenir.

Hiç yorum yok: