9 Temmuz 2008 Çarşamba

YOĞURTLU PATLICAN BİBER DİZME


Olağanüstü tat içeren bir meze.Hazır bostan patlıcanlarının hükmü sürerken , kaçırılmaması gereken bir lezzet fırsatı.


MALZEMELER:

1 kg. bostan patlıcanı (közlenmiş)

5 adet iri kırmızı salçalık biber (közlenmiş)

15-20 adet yeşil acı sivri biber (közlenmiş)

1/2 kg süzme yoğurt

3 diş sarmısak

1 büyük soğan

1/2 su bardağı zeytinyağ

1 tatlı kaşığı pul biber

1/2 çay kaşığı karabiber

tuz

aralara serpmek için zeytinyağ


YAPILIŞI:Közlenmiş patlıcanlar temizlenir ince ince kıyılır ve bir kabın içersine yerleştirilip üzerine biraz tuz ve zeytinyağ serpilir,kaşığın tersi ile düzeltilir.Közlenmiş kırmızı biberler soyulup temizlenir ve ince ince kıyılır , patlıcanların üzerine dizilip yine zeytinyağ ve tuz serpilir.Yeşil acı biberler içinde aynı işlem yapılır.(Aralara zeytinyağ ve tuz serpme işlemi asla unutulmamalıdır,aksi halde çok yavan bir tat oluşur) Bir tavaya 1/2 su bardağı zeytinyağ konulup iyice kızdırılır ve piyaz doğranmış kuru soğan iyice kahverengi hal alana kadar sote edilir,tuz+karabiber+kırmızı biber serpilir ve bir kenarda soğumaya bırakılır.Bir kase içersinde dövülmüş sarmısak +tuz + süzme yoğurt karıştırılıp patlıcanlı biberlerin üstü bu yoğurtla iyice sıvanır.Soğanlar iyice soğuduğunda , son olarak yoğurdun üzerine dökülür,servis yapılır.

Hiç yorum yok: