23 Temmuz 2008 Çarşamba

Tavuk Cacciatori


Tv de tarifini dikkatle dinlemiyordum bile.Baştan kaybetmişti tarif içinde mantar olduğu için , ama biraz yoğunlaşınca anlatılanlara,gerçekten hoş bir lezzet yakaladığımı farkettim.Şimdi vakit kaybetmeden...


MALZEMELER: (4 kişi için)


1 adet büyük tavuk göğsü (derisiz,kemiksiz)

1,5 kahve fincanı zeytinyağ

3 diş sarmısak

2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

10 adet mantar

1 su bardağu tavuk suyu (ya da su)

1 tatlı kaşığı pul biber

3 büyük domates (kabukları soyulmuş ve minik minik doğranmış hatta robotta da kıyabilirsiniz)

1 yemek kaşığı hazır domates salçası

tuz + karabiber


YAPILIŞI:


Teflon bir tavaya zeytinyağın yarısını koyun kızması için bırakın.Bu arada tavuk göğüs etini dört eşit parçaya ayırın ve üzerlerine tuz karabiber serpip tavaya kızarması için yerleştirin (her iki yüzleri de iyice kızarmalıdır)Mantarları ince dilimler halinde doğrayın , sarmısağı çok ince bir şekilde kıyın.Her iki yüzleri de iyice kızaran tavukları bir kesme tahtasına alın ve dilimleyin ,aynı tavaya kalan zeytinyağını ve pul biberi,sarmısağı ekleyip bir kaç saniye kavurun hemen arkasından da ince kıyılmış mantarları atın,harlı ateşte kapağı kapalı olarak mantarların suyunu salıp çekmesini bekleyin (ara ara karıştırarak).Mantarlar suyunu tamamen çekip biraz da kavrulunca domatesleri ve salçayı ekleyip kaynatın,domateslerin suyu azalınca tavuk suyunu ve tavadan çıkartıp,dilimlediğiniz tavukları ekleyip 5-10 dk kadar daha pişirin son olarak da tavanın altını söndürüp kıyılmış maydanoz ekleyip,bir kaç kere karıştırıp yanında makarna ya da pilav ile sıcak servis yapın.


Hiç yorum yok: