2 Ekim 2007 Salı

TAVUKLU İÇ PİLAV


Eh madem "kimyonlu sahan köftesi" servis öneri olarak patates püresi ya da pilav dedim o halde tarifleri de eklemek lazım.Dün "mutfak sihirbazım" bay Taylor'un kremalı patates püresinin tarifini yazmıştım isteyenler hemen deneyebilirler.Yok "pilav ile servis yapmak istiyorum" diyorsanız en sevdiğim pilav çeşitlerinden biri olan tavuklu iç pilav gerçekten çok lezzetli...

MALZEMELER:

2 bardak pirinç

2 bardak tavuk suyu

5 yemek kaşığı tereyağ ( ya da margarin )

1 adet orta boy soğan

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tavuk göğsü

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 çorba kaşığı kuş üzümü

1/2 demet dereotu

1er çay kaşığı tuz , karabiber , yenibahar

YAPILIŞI:

Bir tencereye tereyağ konur , eriyince fıstıklar ilave edilir ve hafif kavrulmaya bırakılır.Soğan rendelenir ya da çok küçük doğranır fıstıklara ilave edilir kavrulur.Küçük lokmalar halinde doğranmış tavuk göğüs etleri eklenir kapak kapatılır tavuk kendi suyunu salıp çekene ve biraz kızarana kadar pişirilir.Daha sonra sırayla kuş üzümü,tuz,karabiber,yenibahar,pirinç ilave edilir çok kısa bir süre karıştırılarak pirincin yağı çekmesi sağlanır en son tavuk suyu ve şeker eklenir kapak kapatılır çok kısık ateşte pilavın pişmesi sağlanır.Altı kapatıldıktan hemen sonra üzerine ince kıyılmış dereotu serpilir ve sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok: