1 Ekim 2007 Pazartesi

MİDYELİ PİLAV


Midye dolma ; tarifsiz bir lezzet , yerken doyma hissimi kaybettiğim olağanüstü bir tat.Cumartesi günü Canan,ben, Jale İzmir de son bir kez daha midye dolma ziyafeti çektik kendimize.Canan'cım belki Bahamalar da midye dolma bulamıyorsun ama donmuş ya da konserve midye bulabilirsen bu tarifi aynen uygula.Elbette yol üzerindeki o salaş tablalarda yediğimiz lezzeti aynen yakalamak biraz zor ama inan ona çok yakın bir tat elde edeceksin.

MALZEMELER:

25-30 adet midye içi

3 kuru soğan

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 çorba kaşığı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı hazır domates salçası

1 su bardağı pirinç

1/2 su bardağı zeytinyağ

tuz

karabiber

yenibahar

1/2 demet ince kıyılmış dereotu

YAPILIŞI:

Bir tencereye zeytinyağ konur ve hafif kızınca küçük küçük doğranmış soğanlar ilave edilip, karıştırılarak pembeleştirilir.Dolmalık fıstıklar ilave edilir biraz daha kavrulur.Daha sonra sırayla pirinç, kuş üzümü, yenibahar, tuz, karabiber, salça eklenir biraz daha hafif ateşte kavrulup bir su bardağı su ve midyeler ilave edilir kısık ateşte pirinçler iyice suyunu çekene kadar pişirilir.Sıcakken üzerine kıyılmış dereotu serpilerek servis yapılır.Arzu edilirse servis sırasında üzerine limon suyu da ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: