Follow by Email

1 Ekim 2007 Pazartesi

SARMISAKLI EKMEK-1


Nasıl da atlamışım bu tarifi yazmayı..Halbuki en sevdiğim tatlardan biridir sarmısaklı ekmek. Her şeyin yanına yakışır.Garip değilmi ? Pizza bile yiyecek olsak ( ki hamur işlerinin kralı) çoğumuz sarmısaklı ekmek ilavesi teklifine karşı koyamayız.Her zamanki gibi Home tv den aldığım 3 ayrı tarifi ekleyeceğim.Bir tanesi sevgili gurmem Rachel Ray , diğeri sihirbaz diye nitelendirebileceğim Taylor, son ekleyeceğim tarif ise adını hatırlayamadığım İtalyan bir gurme bayan...

MALZEMELER:

10-15 adet tost ekmeği dilimleri

1 kahve fincanı zeytinyağ

1 yemek kaşığı tereyağ

3-4 diş rendelenmiş sarmısak

1 su bardağı rendelenmiş peynir ( kaşar ya da tulum)

YAPILIŞI:

Küçük bir tavaya zeytinyağ,tereyağ,ve sarmısak konur ve yağ eriyip karışana kadar biraz kaynatılır.Daha sonra tost ekmeklerinin üzerine bir fırça yardıyla sürülür ve fırının ızgara bölümüne konularak , ekmeklerin kenarları biraz kızarana dek tutulur.Fırın söndürülmeden çıkartılır ve her birinin üzrüne biraz rendelenmiş peynir serpilir, peynirler eriyene kadar tekrar ızgarada tutulup sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok: