26 Ağustos 2007 Pazar

KREPLİ TAVUK


Ve yine pazar akşamları hoş ve farklı bir lezzet oluşturmak isteyenler için hem çok şık hem de çok lezzetli bir tarifim daha var.İstediğiniz miktarda yapabilirsiniz kişi sayısına göre hesaplamanız yeterli.Yapılışını okumak ve detaylar belki size çok uzun gelecek ama pratikte hiç de o kadar uzun sürmüyor.Denemenizi tavsiye ederim...


MALZEMELER:


1 Krep için:


1 yumurta

1/2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı un

bir fiske tuz

bir fiske toz şeker


iç harç:(yine 1 porsiyon için)


1 orta boy mantar(ince dilimlenmiş)

1/2 tavuk göğsü(kuşbaşı doğranmış)

1 çay kaşığı kekik

1 er fiske tuz,karabiber,kırmızı toz biber,köri

1 tatlı kaşığı tereyağ

1 tatlı kaşığı soya sosu


Beşamel sos:(1 porsiyon için)


1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin

1 tatlı kaşığı tepeleme un

150 ml süt

1 er fiske tuz,karabiber


üzerine 1 dilim kaşar


YAPILIŞI:Bir tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağ konur ve öncelikle mantarlar eriyen yağda bir kaç dakika sotelenir altı kısılıp kapağı kapalı olarak 10 dk kadar pişirilir.Daha sonra ısı arttırılarak tavuk eklenir biraz sotelenir yine altı kısılıp bahartlar ve soya sosu ilave edilir kapak kapatılıp tavuk kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.Bu arada krep malzemelerinin hepsi çukur bir kapta pürüzsüz hale gelene kadar bir çırpma teli ya da mikser ile karıştırılır. Geniş bir teflon tavaya çok az sıvı yağ dökülür hafif kızınca krep harcı ilave silip her iki tarafı güzelce pişirilir ve krep düz bir zemin üzerine alınır.Pişen tavuk krebin içine yaylır arzuya göre ister rulo biçiminde ister bohça şeklinde sarılır ve bir tepsiye (ben borcam kullanıyorum) yerleştirilir.Bir tarafta yine küçük bir tencere içinde beşamel sos için önce margarin eritilir un aklenip hafif kavrulunca tuz , karabiber ve en son olarakda yavaş yavaş süt ilave edilip boza kıvamına gelene kadar pişirilir. Tepsideki krepli tavuğun üzerine önce beşamel sos en son da 1 dilim kaşar yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kaşar iyice eriyene kadar tutulur.




1 yorum:

Adsız dedi ki...

hoş