17 Ekim 2012 Çarşamba

BULGURLU KÖFTE



Yıllar öncesinden,annemin tariflerinden....

MALZEMELER:
350 gr.orta yağlı dana kıyma
1 büyük çay bardağı köftelik bulgur (ahh,hele bulabilirseniz kara bulgur olarak da bilinen Adana bulguru)
1 orta boy soğan (rendelenmiş)
1/2 yemek kaşığı biber salçası (ben acı salça kullanıyorum)
karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yumurta sarısı
pul biber
1 yemek kaşığı tereyağ (kızartmak için)
 SERVİS İÇİN: maydanozlu , sumaklı soğan salatası

YAPILIŞI:Tereyağ ve soğan salatası dışında tüm malzeme iyice yoğrulur.Yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, avuç içinde yuvarlanıp, yassıltılır.Ayrı bir tencerede tuzlu su kaynatılır.Köfteler kaynamakta olan suya atılıp 7-8 dk. haşlanır.Bir tavaya tereyağ konulup eritilir,köfteler bu yağda her iki yüzleri hafif karamelize olana kadar kızartılır. Hiç bekletmeden soğan salatası ile sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok: