10 Nisan 2012 Salı

TAZE MEYVELİ IHLAMUR ÇAYI




Tam tarih vermek gerekirse, 20 Ocak gününden beri üstüme yapışan öksürük öldürdü,bitirdi beni.Ayaklı ecza deposuna döndüm içtiğim ilaçlardan.Ben doğal yollarla tedaviye pek inanmam.Eğer hasta isem mutlaka uzman bir doktora gitmeliyim,gereken tüm tetkik ve kontroller yapılmalı, dr.un önerdiği tüm ilaçlar harfi harfine uygun alınmalıdır.Ancak bu tarifte olduğu gibi rahatlarıcı , destek olabilecek doğal yollarla (öyle poşet bitki çayı vs. ASLA)  hazırlanmış çaylara da hayır demem.Ben uygulayıp faydasını gördüm,denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER:

1 bütün elma
1/2 portakal ya da limon (kabukları soyulmuş)
1 avuç ıhlamur yaprağı
1 çubuk tarçın
3-4 adet karanfil
1 ceviz büyüklüğünde soyulmuş taze zencefil

*İçilecek her fincan için 1 tatlı kaşığı bal
*porselen ya da seramik büyük bir demlik

YAPILIŞI: Elmalar kabukları ile birlikte dörde bölünüp demliğe konur.Üzerine portakal + ıhlamur + tarçın + karanfil + zencefil konduktan sonra çaydanlığın altına bolca su konur,demliğin kapağı kapatılıp,suyun kaynaması beklenir.Aynı çay demler gibi demlendikten sonra , demliğin üzerindeki sıcak meyve suyu bitene kadar bal ile tatlandırıp içilir.

3 yorum:

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

geçmiş olsun şifalar olsun çayın harika bende oğluşum için deniycem
sevgiler

hanze dedi ki...

Teşekkür ederim,size de geçmiş olsun.En az 10 gün yapın , ben ilk denediğimde 2.gün rahatlayınca "yeter bu kadar" dedim, kestim,tekrarladı.Sürekli içmekte fayda var...

zeymurancafe dedi ki...

çay harıka gorunuyor goruntusu bıle ıcımı ısıtmaya yettı dogrusu ellerıne sağlık