Follow by Email

7 Mayıs 2010 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BEZELYE


Ozanay...tatlım,bu tarif senin için,afiyetle......


MALZEMELER:


1 kutu konserve bezelye (şu bezelyenin ne tazesini ne donmuşunu sevemedim gitti)

2 orta boy patates (küp doğranmış)

2 orta boy kuru soğan (küçük doğranmış)

3-4 diş küçük doğranmış sarmısak

1/2 su bardağından biraz fazla sızma zeytinyağ

tuz

1/2 limon suyu

1 tatlı kaşığı kuru kekik


YAPILIŞI:Orta boy bir tencereye zeytinyağ konduktan sonra soğan ve sarmısaklar pembeleştirilir.Hemen patatesler ilave edilip biraz kızarmaları sağlanır.Bir su bardağı su ilave edilip bir süre daha kaynatılıp patatesler yumuşadıktan sonra iyice yıkanıp süzülmüş bezelye + tuz + limon suyu eklenip 10 dk kadar pişirldikten sonra kekik serpilir,karıştırılır ve ister sıcak , ister et yemeklerinin yanında soğuk garnitür olarak servis yapılır.

2 yorum:

Eylem dedi ki...

anneler günün kutlu olsun.sevgiler.

hanze dedi ki...

çok teşekkür ederim,sevgiler....