4 Mart 2010 Perşembe

TAVADA KOLAY SU BÖREĞİ


Çok sevmiştin annecim bu böreği....


MALZEMELER:


4 Adet yufka

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ (çiçekyağ ya da riviera zeytinyağ)

2 yumurta

İÇ MALZEMELER:

Beyaz peynir (büyük bir kase rendelenmiş ezine kullandım)

1/2 demet ince kıyılmış maydanoz

karabiber


YAPILIŞI:Süt + yağ + yumurtaları derin bir kase içinde çırpın. Başka bir kabın içersinde peynir + maydanoz + karabiberi karıştırın.Derin bir teflon tavanın ( ya da tencerenin,tepsinin) içini biraz margarin ile yağlayın,ilk yufkayı yerleştirip tavanın kenarlarından taşırın.Biraz sıvı harçtan serpip, 2. yufkayı gelişigüzel parçalayarak yayın,sıvı harçtan bolca aralara serpiştirin. 3. yufkanın yarısını yerleştirdikten sonra,peynirli harcın tamamını yayın.3. yufkanın diğer yarısıyla harcın üstünü kapatın,sıvı harçtan dökün.En son kalan yufkayı böreğin üzerine yerleştirip kısık ateşte her iki yüzü kızarana kadar ağır ağır pişirin.

Hiç yorum yok: