31 Mart 2010 Çarşamba

İZMİR KÖFTE


Ailemizin geleneksel "tepsi köftesi" tarifine benzese de ,biraz daha fazla uğraştıran, ama çok da lezzetli olan bir tarif daha...


MALZEMELER:


400 gr.dana kıyma

3 adet domates

4 adet patates

3 çorba kaşığı margarin (tepeleme,SANA tereyağ lezzeti)

3 dilim bayat ekmek içi

1 adet soğan (ince rendelenmiş)

1 avuç maydanoz yaprağı (ince kıyılmış)

karabiber

tuz


YAPILIŞI:Derin bir kap içinde kıyma + soğan + ıslatılıp sıkılmış ekmek içi + tuz + karabiber + maydanoz yoğrulur,oval köfteler hazırlanır. Patatesler soyulur ve yarım santim kalınlığında halkalar halinde kesilir.Bir tava içinde margarin eritilir,öncelikle patatesler bu yağda arkalı önlü hafif kızartılır ve bir tepsiye dizilir.Ardından aynı yağda köfteler kızartılır ve patateslerin üzerine dizilir.Kalan yağda önceden kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesler kavrulur ve yarım bardak su ilave edilerek kısa bir süre pişirilir. (bu aşamada yemeğinizin daha kırmızı olmasını istiyorsanız 1 tatlı kaşığı domates ya da biber salçası da ilave edebilirsiniz)Pişen domatesli karışım köftelerin üzerine dökülür ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar kızartılır. (Arzu ederseniz fırında pişirmek yerine 15-20 dk kadar ocakta da pişirebilirsiniz)

3 yorum:

Ebruli dedi ki...

Kurtarıcı yemeğiiiiim:)

Ebruli dedi ki...

Kurtarıcı yemeğiiimmm:)

hanze dedi ki...

tüm köfteler gibi eveeett :))