25 Aralık 2009 Cuma

FIRINDA KAŞARLI TAVUK


Tavuğa bayılırım (Jale'ciimmm , canım arkadaşım, kulakların çınlasın:)) Babam ise nefret eder tavuktan , o nun için varsa yoksa balık ve kırmızı et, ama....Babam bile şimdi durup durup bana,"ne zaman yapıyorsun tekrar o tavuktan?" diye sorup duruyor,tavsiyem ,yanına patates püresi de yapmanız,hani benim o kremalı tarifimden :)))...


MALZEMELER: ( 4 kişi için)

2 adet tüm tavuk göğsü (ortadan ikiye bölünüp porsiyonlar 1 kişi için kullanılacak)

1 su bardağı galeta unu

2 adet yumurta

4 kalın ve uzun dilim kaşar peyniri (tost kaşarı kullandım)

tuz

karabiber

kekik

pul biber

az miktarda tereyağ


YAPILIŞI:Bütün olan tavuk göğüs etlerini 4 adet parça haline getirdikten sonra her birini hamburger ekmeği gibi enlemesine ortadan ikiye bölün, ancak parçaların birbirinden tam ayrılmamasına dikkat edin,aralarına birer dilim kaşar peyniri yerleştirin + kekik + 1/2 çaykaşığı kadar tereyağ koyup bastırarak kapatın.Yumurtaları, tuz + karabiber + kırmızıbiber ile çırpın.Hazırladığınız tavukları önce yumurtaya sonra galeta ununa dikkatlice bulayıp,hafif yağladığınız borcam tepsiye dizin,üzerlerine 1/2 şar çay kaşığı tereyağ koyup,önceden ısınmış, yaklaşık 200 derece fırında 20-25 dk ,üzerleri iyice kızarana kadar pişirin ,bekletmeden sıcak servis yapın.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine saglık.bizde de tavuk olsun da nasıl olursa olsun diyen çoktur.

hanze dedi ki...

Aynen Eylem,napardık tavuklar olmasaydı...Hemen dene bu tarifi derim...

Adsız dedi ki...

en kısa zamanda deneyeceğim.