5 Kasım 2009 Perşembe

ÇİKOLATA DOLGULU KURABİYE


Tarif , yabancı bir dergiden,bu sebeple yine en önemli malzememiz bir mutfak terazisi.Maalesef gramı gramına malzeme oranlarına sadık kalmak gerekiyor ...


MALZEMELER:

240 gr.un

110 gr.toz şeker

140 gr.oda sıcaklığında tereyağ (ya da margarin)

1 yumurta (hafif çırpılmış)

15-20 adet yaprak çikolata (bu tarifin sevdiğim yanı da bu;o çikolataları misafir için alırız ve her seferinde bir kısmı kalır.İşte kalanları tüketmek için mükemmel bir yol :))


YAPILIŞI: Öncelikle fırın 180 derecede ısıtılır.Un + şeker + yağ yoğurma kabında iyice birbirine yedirilir.Çırpılmış yumurta eklenip hamur iyice toparlanır ve streç filme sarılıp 30 dk. buzdolabında bekletilir.Bu sürenin sonunda hamur dolaptan çıkartılır,hafif un serpilmiş tezgahta biraz yumuşayana kadar yoğrulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır,avuç içersinde düzgün bir şekilde açılır ortasına bir adet (çikolata tadının daha yoğun olmasını istiyorsanız 2 adet üst üste) yerleştirilir,hamur düzgünce kapatılır.Hazırlanan kurabiyeler pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine dizilir,üzerlerine çatalla bastırılarak şekil verilir,önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk. pişirilir,çıkardıktan sonra 15-20 dk , tepsi tezgahta soğutulduktan sonra kurabiyeler alınır.

Hiç yorum yok: