Follow by Email

27 Ekim 2009 Salı

NUTELLA'LI KREP


Özellikle çocukların dayanamayacağı bir lezzet,ama nutella ya kim dayanabilir?Bilinenin aksine nutella alman üretimi değil , (-ki 80'li yıllarda nutella Türkiye ye sadece Almanya dan tatil için ülkesine gelen "almancı"lar tarafından getirildiği için , alman patentli bir ürün olduğu düşünülür hep ) İtalyan Ferroro firması tarafından dünyaya kazandırılmış bir lezzetdir.Yaygın inanışa göre de (-ki ben de katılıyorum) şeytanın kavanoza girmiş halidir,bir kere tadına bakarsınız , bir daha asla aklınızdan,kalbinizden,damağınızdan,kanınızdan çıkmaz o lezzet (hiç tatlı sevmeyen ben bile !) Yer ,yer , sonra da o boş kavanoza bakıp,lanetler okuyup, "bir daha asla !!!" diye kendinize sözler verip,bir haftaya kalmadan,"ama kan şekerim düştüüüü" şeklinde sudan bahanelerle,kafanızı yine bir nutella kavanozunun içinde bulursunuz.....Hadi,kan şekeriniz düşmüştür yine,bir de kreplisini deneyin :)))


MALZEMELER (1 kişi )


1 yumurta

100 ml. süt

1 yemek kaşığı un (tepeleme)

çay kaşığının ucu ile tuz

1 çay kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı nutella

1 yemek kaşığı damla çikolata


YAPILIŞI: Yumurta + un + süt + tuz , mikserde boza kıvamına gelene kadar çırpılır,dar kenarlı bir tavada , orta ateşte tereyağ eritilir ve karışım tavaya dökülerek her iki tarafı altın rengini alana kadar kızartılır.Tabağa alınan krebin içine hemen 2 yemek kaşığı nutella sürülür ve yarım ay şeklinde kapatılır,en son üzerine 1 yemek kaşığı (isteğinize bağlı,ama ilave edilince lezzeti daha da güzelleşiyor) damla çikolata serpilip,sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok: