3 Ekim 2009 Cumartesi

GAVURDAĞ SALATASI


En güzelini,en muhteşemini Forum Bornova "TİKE" de yapıyorlar,ne zaman gitsem orada şaşmaz menüm (tavsiye ederim): gavurdağ salatası + fındık lahmacun + tike kebap.Ben Tike'nin gavurdağ salatasının malzemelerini yazıyorum,başka da ilave malzeme kabul etmem,edemeeeemmmm.....


MALZEMELER:

4 adet domates (kabukları soyulmuş,çekirdekleri ve suyu alınmış ,nam-ı diğer mutfak literatüründeki adıyla : konkase domates)

2 adet çok küçük doğranmış kuru soğan (elde doğranacak)

1/2 demet maydanoz (çok ince kıyılmış)

2-3 yemek kaşığı nar ekşisi

1/2 limon suyu

1 kahve fincanı zeytinyağ (sızma)

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

tuz

az suyla inceltilmiş biber salçası

en üstüne süslemek için orta irilikte dövülmüş 1 avuç ceviz


*Ceviz dışındaki tüm malzemeler derince bir kapta harmanlanır,en üste ceviz serpilerek yayvan bir tabakta servis yapılır.

Hiç yorum yok: