Follow by Email

12 Haziran 2009 Cuma

PEYNİRLİ LAHMACUN


Çok sevdiğim,her daim alışveriş yaptığım bakkal amcam (ne güzel hala daha "bakkal amca kavramımız yaşıyor,tıpkı çocukluğumdaki gibi,acımasız süpermarketlere rağmen !!) geçen gün elime bir sürü yemek kitapçıkları tutuşturdu "içlerine bir bak, belki hoşuna giden birşeyler bulabilirsin" diye...Ahh,bulmaz olur muyum hiç ?? Bir sürü buldum hemde , en hoşuma giden tariflerden biri ile başlayayım dedim...


MALZEMELER:


2 su bardağı un

1 yemek kaşığı toz maya (ben 1 paket dr.oetker kullanıyorum)

1 tatlı kaşığı tuz

1,5 su bardağı su


HARÇ:

200 gr beyaz peynir (rendelenmiş ezine kullandım)

1/2 demet çok ince kıyılmış maydanoz

karabiber

4 adet çok ince kıyılmış taze soğan (yoksa 2 orta boy kuru soğan)

1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar

üzerine sürmek için 1 çorba kaşığı yumuşamış tereyağ


YAPILIŞI:Derin bir kaba unu koyun ve ortasını havuz gibi açın.Biraz ılık su ve mayayı koyduktan sonra unu dağıtmadan hafifçe karıştırıp,5 dk.kadar mayanın kabarmasını bekleyin.Daha sonra tuz + kalan suyu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ve 10-15 dk üstü nemli bir bez ile kapalı olarak dinlendirin.Bu sırada başka bir kap alıp içine (tereyağ dışında) harç için gereken tüm malzemeleri koyup iyice harmanlayın.Dinlenmiş hamuru alıp birkaç dk.daha yoğurup 4 eşit parçaya ayırın.Merdane yardımı ile her bir parçayı ince ve oval olarak açın (tam oval olmazsa sorun değil,bıçak ile fazlalıkları keserek kendiniz de oval şekil verebilirsiniz.)Açılan hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın (2 büyük fırın tepsisi gerekiyor) üzerlerini hafif unlayın ve iç harcı da 4 eşit parçaya bölüp hamurların üzerine yayın.Tepsileri önceden (yaklaşık 30 dk. önce) 220 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dk pişirin.Fırından çıkar çıkmaz bir fırça yardımı ile lahmacunların özellikle kenarlarına ve içlerine yumuşak tereyağ sürün.Sıcak servis yapın...

Hiç yorum yok: