13 Haziran 2009 Cumartesi

PAÇANGA BÖREĞİ


Bu tarifi eklerken çok düşündüm hangi etikete ekleyeyim diye.Öyle bir tarif ki; hamur işlerinin de hası, mezelerin de hası...Davet sofralarının bir numaralı ara sıcağı ve hatta Türk mutfağının gurur sebeplerinden biri....


MALZEMELER: (4 kişilik)


2 adet yufka

16 dilim pastırma (çemenleri biraz da olsa ayıklanmış)

8 dilim taze kaşar peyniri

8 ince dilim domates (soyulmuş,çekirdekleri alınmış)

4 adet çarliston biber (tohumları temizlenip,boylamasına ortadan ikiye ayrılmış

tuz

kızartmak için çiçekyağ


YAPILIŞI:Yufkaları üst üste koyup 4 eşit parçaya bölüp,8 adet üçgen yufka elde edin.Her bir yufkanın üzerine sırasıyla,üst üste ; 2'şer dilim pastırma + 1 dilim kaşar peyniri +2'şer dilim domates + 1 adet yarım çarliston biber + biraz tuz ekledikten sonra, üç parmak eninde sigara böreği gibi yassı sarın , uçlarını çok az su ile ıslatıp yapıştırın.Kızgın yağda kızartın.





Hiç yorum yok: