Follow by Email

28 Ağustos 2008 Perşembe

CACIK


İlk kez Adana da arapların işlettiği bir restaurant da tatmıştım, süzme yoğurtla yapılan cacığı, en çok babam bayılır bu cacığa..


MALZEMELER
500gr. süzme yoğurt

3 orta boy salatalık

3-4 diş sarımsak

tuz

Üzerine:

1 kahve fincanı sızma zeytinyağ

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı pul biber

arzu edilirse süslemek için bir kaç sap dereotu


YAPILIŞI

Yoğurt + çok ince kıyılmış (yaz ise kabuklarıyla beraber) salatalık + dövülmüş sarımsak + tuz derin bir kasede karıştırılır.Yayvan bir servis tabağına yerleştirilir,üzeri zeytinyağ, pulbiber,nane ve dereotu ile süslenir.

Hiç yorum yok: